La sensibilitat del poder

Tanquem dissabte nit amb la notícia de la setmana: Un grup de nenes de diverses edats han vist un espectacle de titelles que parla -entre d’altres coses, no he vist l’espectacle- de la repressió policial.

Aaaaaaaargh! Què?! Com?! A qui se li acut?!

Sí, amics i amigues, els titellaires en qüestió, ho fan amb uns mètodes horripilants, com ho han fet els titelles de tota la vida, a cop de bastó -no ens sap tan greu quan el titella apallissat és el drac, o el dimoni, o la vella o el que sigui que s’hi escaigui-, i després ensenyant el joc de paraules GORA ALKA-ETA.

M’agradaria comentar dues coses sobre el tema:

  1. Em sembla aberrant que dos persones estiguin empresonades ara mateix per suposat ennaltiment de terrorisme per un joc de paraules. Aberrant és també la llei antiterrorista. Dic jo que si la ficció ja no és un espai de reflexió, el magistrat Moreno hauria d’anar a buscar al seu col·lega Fernando Lacaba, president de l’audiència provincial de Girona -que va participar en un espectacle com a jutge, el Hamlet de Roger Bernat- per ús indegut del seu paper, per treballar fora d’hores o per permetre que la sala estés repleta de gent… no sé, no en tinc ni idea dels protocols judicials, però alguna cosa segur que li trobaria -el jutge Moreno, ell que en sap tant de trobar coses on no hi són! O potser el jutge Moreno hauria d’haver anat més al teatre quan era petit, ara sabria diferenciar quan el drac fa veure que es menja el nen de veritat o de mentida… que li demani sinó, a algú de 4 anys…-
  2. A mi, com a gallina que sóc, em preocupa l’ús que s’està fent del fet que aquestes criatures innocents veiessin aquest espectacle. La gent es posa les mans al cap, roden caps, es demanen dimissions i ens barallem per si es va avisar a les famílies amb temps o no. Dic jo, si ens preocupés tant -com diem- la sensibilitat de les nenes, la notícia de la setmana passada serien les 10.000 nenes refugiades perdudes per Europa en mans de xarxes esclavistes -però no, aquestes no ens interessen: no són blanquetes, no cal que anem a buscar la policia-. Si ens preocupés tant la sensibilitat de les nenes, la notícia de la setmana passada seria el pederasta confès dels Maristes que ha quedat en llibertat provisional -però tampoc, en aquest tema hi ha l’església de pel mig, i amb l’església, el jutge és generós-.

La sensibilitat que es va ferir no va ser la de les nenes presents, la sensibilitat que es va ferir va ser la del poder… i totes sabem que el poder té la pell molt fina i un puny implacable.

Jo, ja ho he explicat en posts diversos, em poso les mans al cap quan sento la separació entre espectacles infantils i adults. Si no la fem en la vida ordinària, per què ho hem de fer al teatre -on almenys sabem que la convenció ens protegeix a totes-?

M’enrabia, m’enerva que es parli de la sensibilitat de les menors d’aquesta manera, és la nova croada de les moralistes que ho saben tot i ho tenen tot tan ben definit.

M’enerva i em venen ganes de cridar molt fort perquè el que amaga és una INSTRUMENTALITZACIÓ DE LA NENA. Finalment no és l’objectiu protegir la menor, sinó que n’és l’excusa. El pretext meravellós del poder per seguir imposant el seu criteri i defensar un sistema que el legitima. Als poderosos els hi importen una merda els drets de les nenes, així ho demostren, amb aquest cinisme que només el poder sap lluir tan bé! Els poderosos l’únic que volen és mantenir-se allà on són. I l’audiència nacional -tribunal aberrant també- els hi funciona fantàsticament per això.

A mi al final, només em queda pensar que el millor que els hi va passar aquell dia a les nenes presents va ser veure un espectacle que les posa en avís sobre la repressió que exerceix el poder… qui sap si, tal com està el pati, quan siguin grans ho necessiten saber… perquè anem de mal en pitjor…

#libertadtitiriteros

0 Comments

Leave a Reply

Contacta'm -- Contact me

Per a qualsevol dubte o necessitat, si us plau contacta'm per aquí. Gràcies ;)

Sending

©2024 Powered by wordpress :: Designed by m4no.ly

Log in with your credentials

Forgot your details?