Sobretot que no se n’enterin les nenes

L’altre dia vaig demanar al grup amb el que esic treballant ara que em diguessin un llistat de coses que s’amaguen a les nenes. Aquest és el llistat:

  • Sexe
  • Reis Mags/ Ratoncito Pérez/ Papà Noel
  • Canvi d’escola, decisions importants… (en aquest cas la Pollastrera Dolors -nom de batalla- se li havia amagat que la canviarien d’escola en breu)
  • estupideses humanes: suïcidis, assassinats, etc…
  • holocaust
  • problemes econòmics i domèstics
  • alguns pares amaguen als seus fills que no els estimen
  • drogues o alcohol
  • paraulotes
  • el violament (no hagués pensat mai que trobaria tendre parlar de la violació fins que una nena de 10 anys va expressar-ho així)

El grup, composat per 8 nenes i noies de 10 a 16 anys, va expressar amb força enfado que no té cap sentit que se’ls hi amaguin coses que tard o d’hora descobriran. Van parlar amb força detall de cadascun dels 10 punts abans escrits. Personalment, com a adulta “responsable” del projecte, em feia certa cosa parlar d’alguns temes; pensava si jo tenia cap tipus de legitimitat per tenir aquestes converses amb elles. Qui és té legitimitat per tenir aquests debats? N’hauria d’informar a pares i mares abans? No ho sé.

D’altra banda, parlant amb una referent meva uns dies després em va dir una frase que m’ha fet pensar molt: EXISTEIX UN SOL MÓN PER TOTES.

Quin sentit té amagar certa informació si tots aquests móns: els del violament, els dels holocausts, els de les coses que ens fan felices i els de les coses terribles són el mateix? Com podem pensar que això no ho viuran/en sentiran a parlar/ les afectarà d’alguna manera? És coincidència que la mateixa setmana que s’ofeguen 3000 persones al Mediterrani -i es demostra per part d’institucions, mitjans de comunicació i nosaltres mateixes com n’és de relativa la vida humana- un nen de 13 anys es presenti amb una ballesta a classe i assassini un professor?

La vida té clars i obscurs, la vida infantil també té clars i obscurs, compartim totes un sol món perquè existeix un sól món per totes. Per tant, amb quina finalitat amaguem certa informació a les nenes i per què?

Una d’elles, de les nenes de la sessió, va sentenciar el debat: TOTAL, AL FINAL NOS VAMOS A ENTERAR.

0 Comments

Leave a Reply

Contacta'm -- Contact me

Per a qualsevol dubte o necessitat, si us plau contacta'm per aquí. Gràcies ;)

Sending

©2024 Powered by wordpress :: Designed by m4no.ly

Log in with your credentials

Forgot your details?